Proiectele naţionale pentru crearea de noi locuri de muncă sunt elaborate în cadrul partidului ca o continuitate logică a iniţiativelor prezentate anterior de PSD privind dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Citește mai departe...

Partidul Social Democrat consideră că principalul motiv al proceselor social-politice negative din țară este lipsa ideologiei social-politice de consolidare a cetățenilor în vederea soluționării problemelor sociale și economice ale societății.

Citește mai departe...

Potrivit sondajelor de opinie, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova și-au exprimat dorința ca Republica Moldova să adere la Uniunea Vamală Rusia – Belarus - Kazahstan și la Comunitatea Economică Euroasiatică. În același timp, respondenţii moldoveni se opun ideii de integrare în Uniunea Europeană, din motivul că aceasta nu prezintă o structură de perspectivă şi este neprofitabilă pentru Republica Moldova.

Citește mai departe...

Introducere

Odată cu declararea independenței Republicii Moldova și aprobarea Constituției, Republica Moldova a preluat sistemul parlamentarismului clasic, declarînd astfel Parlamentul drept organ suprem legislativ, format din 101 deputați, aleși fie pe liste de partid, fie candidați independenți.

Citește mai departe...