Îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor Republicii Moldova poate fi asigurată în cîteva clipe. Pentru această este necesar doar de aprobarea unei singure legi – Legea privind asigurarea minimului de existență.

Despre aceasta a declarat Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu.

"Aprobarea Legii privind asigurarea minimului de existență va garanta fiecărui cetățean că statul își va îndeplini obligațiunea de bază stipulată în art. 47 din Constituție prin care este obligat să ia măsuri ca orice om să aibă un nivel de trai decent, care să-i asigure sănătatea și bunăstarea, lui și familiei lui, cuprinzînd hrana, îmbrăcăminte, locuința, îngrijirea medicală, precum și serviciile sociale necesare. Faptul că pe parcursul a 22 de ani, nici un partid politic, care a avut reprezentare în Parlament, nu a venit cu inițiativă și nu și-a asumat responsabilitatea de a asigura cetățenii țării cu minimul necesar demonstrează că aceste partide au fost preocupate doar de interesele personale, iar oamenii au fost folosiți doar pentru participarea la vot", - a declarat Sergiu Coropceanu.

În opinia Secretarului general PSD, prevederile Legii privind asigurarea cu minimul de existență trebuie să stea la baza elaborării și aprobării Bugetului de stat pentru fiecare an. Doar după ce statul va asigura cu minimul de existență fiecare cetățean, va avea dreptul să direcționeze banii publici în alte domenii. "Anual, Guvernul cheltuie sute de milioane de lei în proiecte artificiale, care nu aduc nici un impact dezvoltării țării, iar peste un milion de cetățeni continuă să trăiască sub minimul de existență, cu pensii sau alocații de cîteva sute de lei. O persoană nu poate supraviețui cu o pensie de 700 de lei sau cu o pensie de invaliditate de 120 de lei în timp ce pentru supraviețuire este nevoie de cel puțin 1500 de lei", - a mai adăugat Coropceanu. 

De asemenea, Sergiu Coropceanu a menționat că grija față de oameni a fost, este și va fi prioritatea Partidului Social Democrat, iar Legea privind asigurarea cu minimul de existență va fi una dintre primele, pe care le va propune spre aprobare PSD în viitorul Parlament.