Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, a comentat situația, care s-a format în jurul activității Dyte Free în Moldova

„Pe 14 iunie 2019, a fugit Plahotniuc, pe 16 iunie gașca a emis o nouă licență pe trei ani, iar în august 2019, parlamentul a adoptat o lege care interzicea magazinele fără taxe vamale, dar numai după expirarea licenței, pe care guvernul ACUM deja a emis-o!

Să vă propun soluția? Schimbaţi  legea şi opriţi furtul bugetului! Sau Şor nu este de acord? ",

- a scris Victor Şelin în rețeaua de socializare.

Reamintim, premierul Chicu a declarat, că

magazinele fără taxe din Republica Moldova au licență până în 2022 și din această cauză, este imposibil de restricționat sau de interzis activitatea lor.

Noi le-aşi închide, dar ele au licență eliberată agentului economic până în 2022. Dacă revocăm licența, există riscul să fim sancţionaţi în judecată și atunci va trebui să plătim daunele. Eu aş mergerge după următoarea formulă: Bine, sunteți magazine fără taxe vamale. Care atunci este interesul unor astfel de magazine? Băuturile alcoolice și țigările, care sunt vândute fără accize. Acesta şi este esenţa magazinelor fără taxe. La intrare, vă rugăm să plătiți accizele! Și așa va fi, ele deja plătesc. Acolo există un post fiscal, care aceasta monitorizează. Fiţi siguri, că legea se execută. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom ajunge în 2022, când aceste licențe expiră și atunci vom întreprinde măsuri suplimentare. Până atunci, nu putem face acest lucru, pentru că guvernul va pierde în instanță ",

- a declarat şeful executivului Ion Chicu.

Compania „DFM” SRL, care operează rețeaua Duty Free din Moldova, a trimis o scrisoare prim-ministrului Ion Chicu, exprimând indignarea șefului guvernului cu privire la intenția de a suspenda activitatea companiei.

Sursa: Point.md