Dacă autoritățile moldovenești vor găsi miliardul furat cu ajutorul SUA sau UE, atunci aceste țări vor confisca bani în conformitate cu legea privind spălarea banilor, iar Moldova va primi zero.

Despre aceasta a declarat liderul Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, pe pagina sa din rețeaua de socializare Facebook. Politicianul susține că în Parlament există o lege privind spălarea banilor, care nu urmărește interesele oamenilor din Moldova, dar interesele UE și SUA.

"FMI cere guvernului să restituie banii către banca națională prin taxe şi impozite pentru popor! Din acest motiv în Parlamentul, la cererea UE, se află deja o lege privind spălarea banilor, care urmărește interesele SUA și UE, dar nu a Moldovei.

Sunt categoric împotriva adoptării legii fără expertiza businessului din RM. Afirm, că SUA și UE îl vor lua pe fiecare cetățean și investitor din Moldova sub un control total.

Dacă Moldova va adopta această lege, ne va fi foarte dificil să atragem investiții în Moldova, atât din partea gastarbeiţilor, cât și din partea businessul UE, CSI, China, Orientul Mijlociu și Turcia ",

- a spus Şelin.

Sursa: Point.md