Victor Şelin, condamnă inacțiunile autorităților în legătură cu pericolul real al apariției coronovirusului în Moldova, relatează eNews.

„PSD solicită convocarea Parlamentului Republicii Moldova în termen de o zi și adoptarea unei decizii privind introducerea unei stări de urgență și carantină în Republica Moldova în legătură cu amenințarea pătrunderii coronovirusului prin fluxurile de migrație din Italia. Măsura este necesară datorită probabilității mari de transmitere a virusului de către mii de pasageri, care vin cu ruta avia Italia-Moldova. Vă atragem atenţia,  că în sudul Italiei există manifestări masive de coronavirus, decese în fiecare zi, iar în nordul Italiei este deja declarată carantina.

În ţara noastră nu a fost creată o comisie de urgență, nu s-au alocat fonduri pentru măsuri de protecție împotriva pătrunderii coronavirusului prin fluxurile de pasageri aerieni și transportul rutier de peste hotare, nu au fost identificate ambulanțe și medici speciali, care ar trebui să răspundă la apeluri, în cazul suspectării coronavirusului, nu a fost identificată o instituție medicală capabilă să primească cetăţenii la carantină și să le aprovizioneze cu alimente și medicamente.

Și întrebarea principală: ce medicamente vor fi prescrise pentru combaterea bolii, există medicamente necesare în țară, au primit medicii din toate centrele  de sănătate din țară consultanţă de la Organizația Mondială a Sănătății (pe baza experienței Chinei) privind metodele de prevenire, diagnosticare și tratare a infecției cu coronavirus? Autoritățile nu informează și nu iau măsuri pentru a proteja populaţia de o amenințare reală !!!"

- a scris în rețeaua de socializare Şelin.

Sursa: Enews.md