Liderul social democraților, Victor Şelin, a comentat declarația președintelui PDM, Dumitru Diacov: "Pe timpul lui Plahotniuc, s-au făcut încercări de a fuziona cu Partidul Social Democrat (PSD). Atunci m-am opus acestui lucru", 

relatează eNews.

"Dyacov s-a speriat de trecerea în masă al organizațiilor primare ale Partidului Democrat în rândurile social-democraților și a decis să facă o lovitură de preîntîmpinare, sugerând că Partidul Democrat sub conducerea lui Plahotniuc intenționa să se unească cu PSD. Declar că între 2016 și 2019, personal și colegii mei nu m-am întâlnit cu domnul Plahotniuc și nu a avut nicio înțelegere politică și economică cu el.

Vreau să-l sperii și mai mult pe domnul Diacov: dacă foștii deputați ai PD inițiază negocieri și PSD decide asupra cooperării, atunci organizațiile primare și majoritatea deputaților, cu excepția deputaților, care au condus țara în Parlament de zeci de ani și nu sunt utili, se vor alătura PSD. În afară de foști miniștri și prim-miniștri implicați în privatizări ilegale și concesionări, raideri  și contrabandiști.

PSD, spre deosebire de alte partide, a suferit foarte mult din cauza  PD: intentat procesul penal împotriva președintelui PSD pentru perturbarea marșului minorităţilor sexulae la Bălți, procese penale împotriva a 70 de activiști în timpul strângerii de semnături în sprijinul Referendumului pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, presiunea asupra liderilor de partid și blocul electoral în campania electorală din 2014, când PSD a suferi din cauza atacurilor raider asupra businessului membrilor de partid.

În ciuda presiunii din partea PD și AEI, am găsit curajul de a exprima şi aprecieri pentru PD: când hotarul de stat Moldova-Ucraina a fost restabilită prin eforturile lui Plahotniuc, când PD a anunțat oportunitatea unei alegeri la nivel național a judecătorilor, când datorită eforturilor PD au început să se lupte cu schemele gri la vamă și în rezultat au crescut veniturile la buget, atunci când DP nu a fost de acord cu condițiile de înrobire ale FMI și a mers la stimularea HoReCa și a redus TVA la 10%!

Mai pe scurt, nu totul a fost rău în Partidul Democrat și aceasta a costat muncă și sănătate a multor membri ai Partidului Democrat, dar ne exprimăm dezacordul de partid față de demagogii de la Partidul Democrat și bandiții de pe drum mare! "- scrie politicianul în rețelele de socializare.

Sursa: Enews.md