Liderul Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, a comentat rezultatele alegerilor de la Hâncești, unde a câștigat candidatul Partidului Socialist.

„Într-o situație în care socialiștii au convenit cu Partidul Democrat să formeze o coaliție, victoria socialiștilor la Hâncești este o întrebare  a principiului, pentru  a „arată cine este stăpînul în casă ”. Victoria a fost grea: CEC, controlată de socialiști și democrați, a eliminat rivalul socialiștilor de la alegeri. Camera de Apel a restabilit rivalul, iar Curtea Supremă de Justiție a eliminat din nou concurentul. Socialistul a câștigat ... ",

- a scris în rețeaua de socializare Shelin.

"Dodon merge prea departe: totul este foarte nenatural, alegătorii sunt indignati, opoziția este indignată, socialiștii sunt implicați și în mituirea alegătorilor, ca şi candidatul de la partidul „Şor”. Sentimentul nedreptății sociale se poate transforma în proteste. Și mai rău va fi, dacă opoziția va câștigă procesul din cauza mituirei alegătorilor de către socialiști (distribuirea buteliilor de gaz), dar dacă opoziția pierde procesul, este și mai rău - sentimentul de nedreptate socială nu va face decât să crească ",

- spune Victor Şelin

Reamintim, că la alegerile repetate de ieri în circumscripția electorală nr. 38, a câștigat candidatul PSRM Ștefan Gaţcan. Astfel, PSRM va mai avea încă un deputat în Parlament.

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au spus că nu vor contesta rezultatele alegerilor repetate de la Hâncești.

Sursa: Point.md