Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii sărbătorită la 1 mai este foarte importantă pentru Partidul Social Democrat din Moldova, deoarece anume această sărbătoare de primăvară este simbolul luptei împotriva exploatării muncii dar şi a protecţiei sociale a lucrătorilor în toate sferele de activitate.

Social-democraţii din toată lumea acordă o atenţie deosebită acestei date istorice, care în anul 1889 a fost decretată de Congresul Internaţionalei Socialiste ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti şi care a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii.

În această zi semnificativă, Partidul Social Democrat se solidarizează cu oamenii muncii din toată ţara şi cere actualei guvernări realizarea unor acţiuni şi măsuri concrete de combatere a sărăciei şi a şomajului prin crearea a noi locuri de muncă.

Partidul Social Democrat nu a uitat de faptul că majoritatea cetăţenilor moldoveni lucrează peste hotarele ţării şi cu mare greu cîştigă bani pentru a putea întreţine familiile sale. Anume datorită lor economia RM încă mai este funcţionabilă, deoarece fără remitenţele lor economia noastră ar fi fost distrusă, pensionarii nu aveau cum să primească pensiile, iar bugetarii nu îşi primeau salariile.

Este timpul ca guvernanţii, care sunt direct responsabili pentru declinul nivelului de trai al oamenilor de rînd, să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă cetăţenii ţării, care sunt impuşi să îşi părăsească locuinţele lor, pentru a-şi găsi un loc de muncă departe de casă, pentru a asigura cu bani pe cei apropiaţi rămaşi în Moldova.