Lupta între Este și Vest, între Federația Rusă și Bruxelles, Washington, sau București, etc. a și adus la situația zilei de astăzi când aproape un milion de cetățeni ai Republicii Moldova sunt plecați peste hotare.

De această părere este Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD, care consideră că anume lipsa unei viziuni clare de dezvoltare a țării și lupta pe aspecte de geopolitică îi lipsește pe oameni de încredere în ziua de mâine aici, în Republica Moldova și îi determină să plece peste hotare în căutarea unui trai mai bun și sigur.

”Cu regret, în ultimii ani, majoritatea celor care pleacă sunt persoane tinere și acesta este un lucru alarmant”, mai menționează Sergiu Coropceanu.

În opinia Secretarului general PSD tinerii deja judecă altfel. Tinerii nu-și doresc să lupte cu ”morele de vânt” așa cum s-a luptat pe parcursul acestor ani. Tinerii își doresc lucruri clare, doresc să se implice în activități concrete, iar în momentul în care văd că timp de peste 25 de ani nu există o claritate în calea de dezvoltare a țării și doar se duce o luptă geopolitică nu-și mai văd viitorul în țara natală. Astfel de situație poate duce în general la pierderea populației băștinașe.