Vorbind despre integrare europeană, oamenii își legau speranța de îmbunătățirea calității vieții și lupta cu corupția. Anume aceste elemente au și fost implementate diametral opus în Republica Moldova.

Declarația îi aparține Secretarului general PSD Sergiu Coropceanu, expusă în cadrul unei emisiuni televizate.

”Vorbind despre integrare europeană, oamenii își amintesc despre vizita în țara noastră a cancelarului german Angela Merkel, pentru a-l susține pe Vlad Filat, care ulterior a fost condamnat pentru acte de corupție și trafic de influență; oamenii văd cum principalul figurant în jaful secolului Ilan Șor se plimbă pe coridoarele Parlamentului European; oamenii văd cum sunt reținuți miniștri, viceminiștri, alți funcționari de rang înalt pentru corupție, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu, iar peste ceva timp aceștia fiind eliberați se plimbă prin capitalele europene. Aceasta este adevărată percepție a oamenilor în reformele europene și susținerea Republicii Moldova de către Uniunea Europeană”, - a declarat Sergiu Coropceanu.

În acest context, Sergiu Coropceanu a menționat că în cazul în care guvernarea intenționează să modifice Constituția țării prin introducerea cursului de integrare europeană, mai întâi trebuie să demonstreze rezultate concrete în urma realizării reformelor și apoi să se ia o decizie comună, dar, nu fugind în urma unor declarații făcute pripite.