Constituția Republicii Moldova nu poate fi modificată doar că aceasta și-o doresc un anumit număr de deputați. Aceștia nu au dreptul moral, dar, nici acceptul alegătorilor de a face acest lucru.

 

Despre aceasta a vorbit Sergiu Coropceanu, Secretar general al Partidului Social Democrat, în cadrul unei emisiuni televizate, comentând intenția Partidului Democrat de a modifica Constituția Republicii Moldova prin introducerea cursului de integrare europeană cu votul deputaților din Parlament.

 

”Constituția Republicii Moldova nu poate fi modificată cu votul a 55 sau 60 de deputați, pentru că la momentul alegerilor parlamentare, deși în programele electorale ale unor partide erau noțiuni de integrare europeană, nici un candidat de pe listele partidelor politice concurente, precum și nici un partid politic concurent electoral nu și-au întrebat alegătorii dacă este necesar de modificat Constituția și dacă aceștia ar susține o asemenea modificare”, - a menționat Sergiu Coropceanu.

 

În acest sens, Secretarul general PSD a accentuat importanța susținerii de către majoritatea cetățenilor a unei eventuale modificări în Constituție, indiferent de conținutul acesteia, și că aceasta trebuie să fie aprobată doar prin referendum.