Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD, a participat la emisiunea ”Zi de Zi” (Деньзаднем) de la postul de televiziune ”Publika TV” din 08 octombrie în cadrul căreia s-a discutat despre intenția guvernării de a modifica Constituția țării prin introducerea cursului de integrare europeană.

În opinia Secretarului general PSD, guvernarea a greșit din nou cu această inițiativă, pentru că în ultimii 8 ani încrederea și doleanțele de integrare europeană ale oamenilor s-au micșorat esențial.

Sergiu Coropceanu a ținut să menționeze că actuala guvernare ar fi trebuit, mai întîi de toate, să-și asume eșecul și să-și ceară scuze pentru dezastrul guvernării statului din ultimii ani, ulterior, prin muncă zilnică și implementare reală a reformelor, să demonstreze că lucrurile în Republica Moldova se îndreaptă spre bine.

”Constituția Republicii Moldova este documentul ce îmbină principalele reguli de funcționare și dezvoltare a statului, de viață și de trai al cetățenilor. Iată de ce, modificarea Constituție poate și trebuie făcută doar prin referendum, pentru a obține acordul și susținerea majorității. Introducerea prevederilor de integrare europeană expres în Constituție poate fi efectuată doar când aceasta va fi dorită de oameni și nu de un număr de deputați”, - a subliniat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a reamintit că cei, care au inițiat și au pus baza integrării europene au fost Vladimir Voronin și PCRM, precum și Igor Dodon cu majoritatea activiștilor din Partidul Socialiștilor, care din motive de interes politic și personal au abandonat acest curs preluându-l pe cel euroasiatic.