În cadrul vizitei de lucru din SUA, Secretarul general al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu a avut o întrevedere cu Claire Angelle, Directorul Oficiului Relații Internaționale al orașului Atlanta, capitala statului Georgia, SUA.

Un subiect destul de important în cadrul discțiilor la constituit sprijinul autorităților din Atlanta pentru cetățenii țării noastre stabiliți cu traiul în această regiune și integrarea acestora pe toate dimensiunile.

Claire Angelle la informat pe Sergiu Coropceanu despre programele de susținere economică și socială aflate în desfășurare și și-a exprimat disponibilitatea de susținere, dar, și a încurajat moldovenii stabiliți cu traiul în Atlanta să se înscrie la aceste programe. În deosebi, au fost menționate programele de integrare economică (angajare în câmpul muncii și susținerea autorităților în inițierea unei afaceri), procurări de locuințe (sprijinul financiar și condiții preferențiale), studii de licență și masterat.

La rândul său, Sergiu Coropceanu, a menționat despre importanța ajutorului autorităților din Atlanta acordat cetățenilor țării noastre, perfectarea actelor și prezența legală pe teritoriul statului Georgia,
precum și că Republica Moldova are nevoie de cunoștințele și relațiile concetățenilor noștri în atragerea investitorilor străini și transfer de experiență. De aceia, PSD va întreprinde toate măsurile
posibile de a veni în ajutorul cetățenilor țării noastre aflați peste hotare, astfel în cât aceștia să simtă sprijinul nostru și să aibă dorința de a se implica activ în dezvoltarea Republicii Moldova.

IMG 5667

De asemenea, Sergiu Coropceanu a informat-o pe Claire Angelle că urmează să se întâlnească cu mai multe comunități ale moldovenilor stabiliți în SUA și că va discuta despre oportunitățile oferite
de autoritățile din Atlanta.

Claire Angelle și Sergiu Coropceanu au convenit ca comunitățile moldovenilor stabiliți în Atlanta să mențină legătura în continuare cu Oficiul Relații Internaționale și Oficiul de Migrațiune pentru a primi tot suportul necesar pentru a se implica în evenimentele organizate și programele economice și sociale.

Totodată, Oficiul Relații Internaționale și Camera de Comerț și Industrie din Atlanta va acorda tot suportul necesar în vederea identificării potențialilor parteneri pentru companiile moldovenești.