Astăzi, Secretarul general al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu a avut o întrevedere cu Daniel Gordon, Șeful Serviciului operațional al orașului Atlanta și Șeful aparatului primarului orașului Atlanta, capitala statului Georgia, SUA.

În calitate de Șef al Serviciului operațional al orașului Atlanta, Daniel Gordon administrează în mod direct și supraveghează toate departamentele de operare ale orașului și agențiile conexe, inclusiv cele de aviație, poliție, pompieri, parcuri, agrement și afaceri culturale, planificare și dezvoltare comunitară, achiziții și lucrări publice, resurse umane, tehnologii informaționale, durabilitate și activele întreprinderilor.

DG2

Sergiu Coropceanu și Daniel Gordon au făcut schimb de informații despre situația social-politică și economică din Republica Moldova și SUA (în special Atlanta și statul Georgia), și au trasat direcțiile pe care urmează să se dezvolte relațiile bilaterale.

În cadrul întrevederii, părțile au convenit și asupra organizării unui business-forum cu prezentarea potențialului companiilor moldovenești în vederea intrării pe piața americană a mărfurilor și serviciilor produse în țara noastră, precum și pentru stabilirea relațiilor de parteneriat cu antreprenorii din Atlanta și atragerea investițiilor în țara noastră.

DG3

De asemenea, Daniel Gordon s-a exprimat disponibilitatea de a sprijini organizarea vizitelor de studii și documentare ale reprezentanților țării noastre în Atlanta în vederea preluării celor mai bune practici în domeniul administrativ, economic și social.

Daniel Gordon și Sergiu Coropceanu au convenit asupra dezvoltării relațiilor stabilite prin elaborarea și implementarea proiectelor comune concrete.

P.S. La moment, Atlanta este unul dintre orașele de top ale SUA, cu cea mai mare creștere
economică și cu un indicator înalt de diminuare a corupției.