Partidul Social Democrat nu va mai pune accent pe problemele de alegere geopolitică pentru Republica Moldova, pentru că atât Uniunea Europeană, cât și Federația Rusă nu rezolvă problemele politice, economice și sociale interne din țara noastră.

Declarația a fost făcută de către Președintele PSD Victor Șelin pentru Agenția de Presă Media Pres Grup.

”UE cu SUA, pe de o parte și Federația Rusă, pe de altă parte, sunt în relații contradictorii în aspect geopolitic și reconfigurare a lumii în plan global, iar Republica Moldova a fost transformată în obiect de tîrg pentru dreptul de dominare politică în regiune a uneia dintre părți”, - a menționat Victor Șelin.

În contextul activităților politice pe viitor ale Partidului Social Democrat, Președintele PSD a menționat că formațiunea pe care o conduce se va axa doar pe discuțiile privind interesele Republicii Moldova în plan economic și social pentru următorii 5 ani: un an până la următoarele alegeri parlamentare și 4 ani de activitate a viitoarei guvernări, care va fi aleasă în 2018.

Drept principal obiectiv în dezvoltarea economică a țării, social-democrații propun alegerea strategiei de transformare a întregului teritoriu al Republicii Moldova în Zonă a Antreprenoriatului Liber între UE și CSI.