PSD

Angajații Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova vor putea deține și o altă cetățenie înafară de cea a Republicii Moldova. Noile prevederi sunt incluse într-un proiect de Hotărâre de Guvern, aprobat astăzi în cadrul ședinței Executivului.
Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova va fi modificată, astfel încât, prevederea care nu le permitea colaboratorilor în Serviciu să dețină cetățenia altor state, va fi abrogată.
De altfel, Legea privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate va fi modificată, astfel încât în condițiile de angajare nu va mai fi stipulată obligația de a nu mai deține cetățenia unui alt stat.
De asemenea, angajatul nu va mai putea fi eliberat din serviciu în caz de pierdere a cetățeniei Republicii Moldova sau dobândire a cetățeniei unui alt stat.
În acest sens, Sergiu Coropceanu, Secretar general al Partidului Social Democrat a criticat decizia Guvernului menționând că de fapt Autoritățile transformă SIS-ul din Moldova într-o instituție de spionaj străin.
”Nu ne miră deciziile autorităților. Cu atât mai mult că asistăm la o trădare de patrie, atît din partea Partidului Democrat, aflat în dependență de instituțiile europene și americane, și care controlează instituția parlamentară și executivă, precum și din partea Partidului Socialiștilor, aflat în slujba serviciilor ruse, care controlează instituția prezidențială. Regretabil este însă, că prin astfel de decizii se continuă distrugerea statului Republica Moldova, iar instituțiile statului sunt transformate în subdiviziuni ale altor state”, - a menționat Sergiu Coropceanu.
”Armata Națională, Centrul Național Anticorupție, Procuratura, Serviciul de Informare și Securitate, Curtea Constituțională etc., demult sunt conduse din umbră, iar activitatea acestora dirijată inclusiv din afara țării. Odată ce o persoană depune jurământ de credință altui stat, aceasta va activa în interesul acestuia, iar în Republica Moldova se va considera o simplă misiune de serviciu. Complicii principali ai trădării de patrie și punerea instituțiilor Republicii Moldova în slujba altor state sunt toate partidele parlamentare, inclusiv cele care la moment se consideră de opoziție, pentru că deciziile cu referire la aceste întrebări au fost luate în comun”, - a mai menționat Secretarul general PSD.
”Avem nevoie de persoane și partide politice, care să lucreze în interesul țării și cetățenilor, dar nu în interesul străinilor. Activitatea instituțiilor statului trebuie să ducă la ridicarea nivelului de trai, al bunăstării și dezvoltării. A venit timpul ca cetățenii să conștientizeze acest lucru și să nu se dea prinși din nou în diferite capcane în timpul alegerilor. Decizia pentru cine să votezi trebuie luată prin prisma tuturor lucrurilor făcute pe parcursul timpului și nu doar în baza promisiunilor din campania electorală. În caz contrar putem rămâne și fără de țară, nu doar cu banii și proprietățile furate”, - a concluzionat Sergiu Coropceanu.
În urma schimbărilor produse în cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, inclusiv cu numirea unui nou procuror general
Întreaga declarațieNe adresăm către dvs. în calitate de avocat al poporului, care în conformitate cu Constituția Republicii Moldova și Legii nr. 52 d
Întreaga declarațiePORNIND de la aprecierea deciziilor politice ale actualei guvernări, Hotărârilor Guvernului și Comisiei pentru Situații Excepționa
Întreaga declarațieMai bine de 4 luni, întreaga comunitate internațională este consolidată în lupta pentru combaterea noului tip de coronavirus COVID
Întreaga declarațieOPȚIUNE
Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală!
Potrivit sondajelor de opinie, majoritatea cetățenilor RM și-au exprimat dorința ca Republica Moldova să adere la Uniunea Vamală Rusia – Belarus - Kazahstan și la Comunitatea Economică Euroasiatică.
DEZVOLTARE
Moldova – Zonă Economică Liberă între UE și CSI
PSD consideră că principalul motiv al proceselor social-politice negative din țară este lipsa ideologiei de consolidare a cetățenilor la soluționarea problemelor sociale și economice ale societății.
Puterea Populară
Poporul – suveran al puterii în stat
Odată cu declararea independenței RM, țara noastră a preluat sistemul parlamentarismului clasic, declarînd astfel Parlamentul drept organ suprem legislativ, format din 101 deputați.