În Republica Moldova există doar un singur partid de stânga adevărat, cu principii și activități bazate strict pe doctrină social-democrată, celelalte doar mimează poziționarea doctrinară.

Declarația a fost făcută de Secretarul general al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu pentru alfanews.md.

Solicitat să dea apreciere activității partidelor politice din Republica Moldova, Sergiu Coropceanu a spus că doar cetățenii sunt în drept să facă acest lucru, doar că prea des aceștia cad în capcanele partidelor, în deosebi a celor de la guvernare, iar ulterior trebuie să sufere cel puțin 4 ani, atâta cât durează un ciclu electoral.

”Majoritatea partidelor sunt false, nu elaborează și nu propun absolut nimic pentru îmbunătățirea nivelului de trai al populației și dezvoltării țării. Multe din ele se ocupă de plagiat și intervin doar în campaniile electorale, în calitate de spoiler ale partidelor parlamentare. De doctrine și viziuni politice doctrinare nici nu putem vorbi, sunt doar 2-3 partide în Moldova, care în activitatea sa se țin strict de doctrina partidului declarată”, - a menționat Sergiu Coropceanu.

Cât ține de partidele de pe eșichierul de stânga al politicii moldovenești, Sergiu Coropceanu a declarat că doar Partidul Social Democrat continuă să activeze strict în baza doctrinei social-democrate moderne (doctrină politică privind organizarea și conducerea democratică a societății, având la bază principiile egalității și dreptății sociale, ale promovării intereselor producătorilor de valori materiale și spirituale, ale protecției sociale a categoriilor de cetățeni defavorizați, prin limitarea puterii claselor sociale avute, îndeosebi a monopolurilor).

”Celelalte partide, care pretind că sunt de stânga și promovează echitatea socială, doar mimează poziționarea doctrinară. Aceste partide sunt bazate pe geopolitică și slujesc intereselor altor țări. Cel mai rău lucru este că aceste partide dezbină societate și încurajează ura între oameni. La concret, Partidul Socialiștilor, condus și în continuare de Igor Dodon, deși declară că luptă pentru interesele oamenilor simpli, în realitate este un instrument al politicilor Federației Ruse în Republica Moldova, iar Partidul Democrat, condus de Vladimir Plahotniuc, este un instrument al politicilor SUA și UE în Moldova.

Ipocrizia acestor 2 partide se manifestă și în cazul în care acestea iau decizii în interes comun mințindu-și chiar și stăpânii din exterior”, - a mai adăugat Sergiu Coropceanu.