Un record al actualei componențe parlamentare îl constituie numărul de moțiuni de cenzură înaintate Guvernului în întregime și/sau miniștrilor în parte. Și aici, nu contează inițiatorul, pentru că toate aceste inițiative eșuate, din câte se pare, vin să satisfacă toate partidele și grupurile parlamentare.

Deși inițiatorii acestor moțiuni de cenzură, precum și celelalte partide parlamentare încearcă să le prezinte drept acțiuni reale, partidele extraparlamentare declară că acesta nu este decât un joc.

Sergiu Coropceanu, Secretar general al Partidului Social Democrat, a declarat pentru alfanews.md că multitudinea de inițiative privind demiterea Guvernului sau a unor miniștri separat nu este altceva decât strategii partiinice de menținere a electoratului, de menținere a partidului în discuțiile politice, toate acestea constituind doar o ”umplutură” informațională.

”În realitate, nimeni nu-și dorește nimic, pentru că toate partidele parlamentare se tem de alegeri, care pot fi provocate inclusiv prin demiterea Guvernului. PLDM și PL sun implicate peste cap în scheme de corupție; PPEM (Iurie Leancă și foștii colegi din PLDM care i s-au alăturat) și PSRM activează la comanda și în coordonare cu Partidul Democrat, din PCRM au rămas doar Vladimir Voronin și câteva persoane după ce majoritatea deputaților comuniști s-au alăturat aceluiași Partid Democrat, PD este implicat în diverse scheme de preluare a controlului asupra deputaților. Iată rezultatele adevărate ale actualei legislaturi parlamentare, iar cu ele nu poți merge în alegeri”, - mai menționează Secretarul general PSD.