”Expulzarea diplomaților ruși constituie un început al acțiunilor active ale guvernării de la Chișinău pentru lichidarea definitivă a influenței ruse în Moldova”. De această părere este Președintele PSD Victor Șelin.

În acest context, liderul social-democraților este îngrijorat de faptul că Republica Moldova riscă să devină o nouă victimă în reglările de conturi între Occident și Federația Rusă.

”Republica Moldova are nevoie de vecini, prieteni și parteneri de încredere, iar relațiile cu aceștia trebuiesc construite și dezvoltate prin prisma intereselor reciproce.

Nu avem nevoie de o guvernare, care implică țară în scandaluri internaționale părtinitoare unei țări în detrimentul relațiilor cu alta. Din păcate, asta o face și guvernarea prin majoritatea parlamentară și Guvern, dar, asta o face și Președinția prin intermediul lui Igor Dodon. În loc de unitate în plan extern, ne confruntăm cu o luptă inutilă a două grupuri politice”, - a specificat Victor Șelin.

În același timp, Președinte PSD a declarat că Partidul Social Democrat rămâne consecvent în politicile sale și insistă în continuare pe exploatarea statutului de neutralitate în plan politic și acordarea statutului de Zonă a Antreprenoriatului Liber pentru întreg teritoriul țării în plan economic și social. Doar oferirea unei platforme a intereselor comune pentru UE și CSI poate poziționa Republica Moldova în relațiile cu aceste grupuri de țări și obține beneficiile respective.