Ședința Consiliului municipal Chișinău, anunțată pentru această dimineață, a fost amânată din nou din lipsă de cvorum. Asta după ce și ieri aleșii locali și-au abandonat atribuțiile.

Paradoxal este și faptul, că astăzi nici cei ce au convocat ședința, fracțiunea socialiștilor, nu au fost prezenți în componență deplină.

Problemele în Chișinău apar și se măresc zi de zi, însă atât funcționarii de la Primărie, cât și consilierii municipali rămân cu un grad mărit de indiferență.

”Indiferența responsabililor din Primăria capitalei: funcționarii, dar și consilierii municipali, are la bază 2 probleme”, - ne explică Sergiu Coropceanu, Secretar general al Partidului Social Democrat.

”Pe de o parte, mai mulți angajați ai Primăriei Chișinău sunt în panică după reținerea și punerea sub arest a Primarului Dorin Chirtoacă. Asta pentru că mulți angajați au fost atrași în diferite scheme ale primarului fiind co-parteneri sau simpli semnatari ai diferitor documente ilegale.

Pe de altă parte, haosul din Consiliul municipal Chișinău, organ legislativ suprem la nivelul municipiului, este o consecință a intereselor partidelor reprezentate. Consilierii municipali au fost transformați în ”instrumente” de partid și atâta timp cât consilierii rămân ”instrumente politice” ale liderilor de partid, Chișinăul este sortit haosului”, - a mai menționat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, Secretarul general PSD a făcut un apel către toți consilierii municipali de a lăsa politicul și a reveni la rezolvarea problemelor capitalei, cu atât mai mult că dincolo de politică este orașul tuturor, acolo unde locuim zi de zi împreună cu familia.