Decizia privind schimbarea sistemului electoral va fi o decizie politică, iar responsabilitatea pentru această decizie le va reveni partidelor politice.

Despre aceasta a vorbit Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD în cadrul unei emisiuni televizate comentînt intenția unui grup de deputați de a modifica sistemul electoral.

În opinia social-democratului, trebuie respectată opinia experților, opinia societății civile, trebuie de ținut cont de acestea, dar, decizia fiind una politică îi va face responsabili pe partidele politice și anume acestea vor fi taxate de cetățeni. De aceia, proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral trebuia să devină un produs final al tuturor dezbaterilor și un consens al partidelor politice și nu doar o inițiativă a unui grup de deputați.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a menționat necesitatea identificării mai întîi a tuturor problemelor sistemului electoral existent și apoi prin modificarea acestuia să se elimine toate neajunsurile ținînd cont și de prevederile legislației în vigoare, pentru că altfel cetățenii pot rămîne din nou dezamăgiți.