În cadrul emisiunii ”Moldova în direct” de la canalul public de televiziune Moldova 1, Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu s-a referit și la relațiile Republicii Moldova cu principalii parteneri de dezvoltare și vecini ai Republicii Moldova.

În special Sergiu Coropceanu a menționat declarațiile false ale conducerii țării, care duc la dezbinarea societății. ”Nu trebuie să transformăm Uniunea Europeană sau Federația Rusă în dușmani ai Moldovei pentru o anumită parte a societății. Nu poate astăzi Președintele țării să decidă în materie de politică externă, precum nimeni nu ne așteaptă în Uniunea Europeană și nu putem vorbi despre o aderare la această structură. Declarațiile false ale conducerii țării duc și mai mult la dezbinarea societății”, a accentuat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, Secretarul general PSD a atras atenția și asupra necesității menținerii și dezvoltării relațiilor țării noastre cu Uniunea Europeană și Federația Rusă. ”Avem multe de învățat de la țările membre ale Uniunii Europene, avem de lucrat pentru a avea niște colaborări fructuoase cu UE, dar, în același timp avem foarte mult de discutat și de rezolvat un șir de probleme cu partenerii din spațiul CSI, în special Federația Rusă.

Niciodată nu vei rezolva o problemă în timp ce stai pe baricade”, a specificat Sergiu Coropceanu”.