”În Republica Moldova mereu au existat proiecte pro - Federația Rusă, pro - Uniunea Europeană, pro – România.

Din păcate, lipsa unui proiect pentru Republica Moldova se datorează lipsei de responsabilitate a clasei politice și guvernărilor pe parcursul întregii perioade de după recăpătarea independenței”, - a declarat Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD în cadrul emisiunii ”Moldova în direct” de la canalul public de televiziune.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a precizat că guvernarea nu și-a asumat și nu poartă o responsabilitate față de cetățenii Republicii Moldova, ci încearcă să demonstreze că sunt responsabili doar față de structurile europene.

Secretarul general PSD a ținut să menționeze importanța responsabilității guvernării în raport cu partenerii externi, doar că mult mai important trebuie să fie responsabilitatea față de cetățenii propriei țări.

În același timp, Sergiu Coropceanu a specificat că este necesar să se treacă de la declarații pur politice la acțiuni concrete de ordin economic și social. ”O reformă nu înseamnă doar o lege aprobată. Mult mai important este punerea acesteia în aplicare și obținerea de rezultate”, a mai adăugat Secretarul general PSD.