Semnarea Acordului bilateral între autoritățile de la Chișinău și cele de la Tiraspol privind constituirea teritoriului vamal unic prin desființarea punctelor vamale și de migrație de-a lungul rîului Nistru, aprobarea și aplicarea pe întreg teritoriul Republicii Moldova a Codurilor Vamal și Fiscal unice va constitui un pas concret în soluționarea conflictului transnistrean.

De această părere este Partidul Social Democrat,   pe care a expuso în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia Președintelui Partidului Social Democrat Victor Șelin, pentru a realiza reforme economice esențiale pe teritoriul Republicii Moldova este nevoie de reintegrat țară.

”Înțelegem, că pe parcursul a peste 24 ani autoritățile de la Chișinău și Tiraspol nu au putut găsi acele forme de unitate și nu au putut crea măsuri de încredere reciprocă. De aceia, primul pas pe care îl propunem în acest sens este semnarea acordului privind crearea unui spațiu economic și  vamal unic”, - a declarat Victor Șelin.

”Pentru ca în țară să vină investiții: atît din țările Uniunii Europene, cît și din țările Comunității Economice Euroasiatice, trebuie să creăm condiții atractive”, - a mai menționat Președintele PSD.

În același timp, membrii Partidului Social Democrat văd dezvoltarea economică a țării pe viitor prin proclamarea teritoriului Republicii Moldova drept  Zonă a Antreprenoriatului Liber între UE și CSI.