Tot mai multă încurcătură în declarațiile noului Președinte al țării, socialistul Igor Dodon. Acesta continuă să împartă declarații în stînga și în dreapta impunând și mai mult haos.

Ai impresia că trăiești în două țări diferite: una a lui Dodon și una Republica Moldova; ai 2 legislații: una a lui Dodon și una a Republicii Moldova; ai 2 tipuri de cetățeni: cei ținuți de proști de Dodon și cetățenii Republicii Moldova, și acest șir poate continua…

Ultima declarație halucinantă a socialistului ține de relația cu NATO. „Voi face tot posibilul pentru a anula această decizie (n.r. acordul privind deschiderea Biroului de legătură al NATO)”, a declarat Dodon pentru postul de televiziune RT.În același timp însă, Dodon a vorbit la postul rus de televiziune și despre viitoarea sa întrevedere cu liderii țărilor membre ale NATO, ce va avea loc la începutul lunii februarie la Bruxelles.

O reacție dură la aceste declarații a venit din partea liderului social-democraților Victor Șelin. Potrivit președintelui PSD, Dodon este un minciunos. ”Cuvintele lui Dodon nu înseamnă nimic, este un populism pur. Pentru încetarea sau modificarea relațiilor RM cu NATO este nevoie ca Parlamentul RM să abroge toate programele semnate cu această structură”, a menționat social-democratul.

De asemenea, în opinia lui Victor Șelin, Președintele Republicii Moldova din postura de comandant suprem al forțelor armate și Președinte al Consiliului Suprem de Securitate are destule posibilități de a se impune la modul practic în minimizarea influienței și prezenței NATO în Republica Moldova, dar, nu prin declarații goale și fără suport juridic.

ALFANEWS amintește că relațiile Republicii Moldova cu NATO au cunoscut o dezvoltare majoră, inclusiv prin participarea ostașilor moldoveni la diferite operațiuni NATO, care a dus la includerea Republicii Moldova în lista țărilor posibile de atentate teroriste, pe timpul guvernării comuniste, atunci când Igor Dodon se afla la guvernare.