Cel puțin un miliard de dolari au ocolit Republica Moldova în ultimul an. Acești bani puteau veni în țară sub formă de investiții în agricultură, industrie, drumuri și transport, etc. de la partenerii din Republica Populară Chineză. În cele din urmă, banii au ajuns în Federația Rusă și totul din cauză că fostele Guverne nu au acceptat o colaborare cu partidele extraparlamentare.

Negocierile cu partea chineză pentru atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova au fost purtate de către Victor Șelin, Președintele Partidului Social Democrat, care cu susținerea și ajutorul Partidului Comunist Chinez a organizat și cîteva Forumuri de afaceri în Chișinău cu participarea antreprenorilor din ambele state.

Din lipsă de susținere și interes din partea autorităților Republicii Moldova, precum și din cauza barierelor puse de către conducătorii fostelor Guverne, Victor Șelin a fost nevoit să redirecționeze aceste investiții în Federația Rusă.

Datorită Președintelui Partidului Social Democrat din Moldova Victor Șelin, Federația Rusă a semnat cu partea chineză acorduri bilaterale privind investirea în economia rusă a unui miliard de dolari.

Memorandumul de bază a fost semnat cu participarea reprezentantului împuternicit al Președintelui Federației Ruse în Districtul Federal Volga – Babici Mihail Victorovici, regiunea în care urmează să fie investiți acești bani.

”Este regretabil faptul că din cauza jocurilor politice nu-ți poți ajuta țara natală și producătorii autohtoni”, - a menționat Victor Șelin după semnarea memorandumului. În același timp, Președintele PSD speră ca lucrurile să revină la normal, iar clasa politică, indiferent de guvernare sau opoziție, să se concentreze și să colaboreze pentru soluționarea problemelor interne ale țării noastre.

IMG 5227

r3

4 IMG 0301