Guvernul condus de Pavel Filip are o sarcină destul de dificilă dar și importantă în comparație cu altele. În cele din urmă, acesta fie va fi unul de sacrificiu, fie devine un Guvern al încrederii naționale.

Mențiunea a fost făcută de către Secretarul general PSD, membru al Platformei Social Democrate Sergiu Coropceanu, în cadrul unei emisiuni televizate.

În contextul deficitului bugetar și necesităților financiare ale statului, Sergiu Coropceanu a menționat că pe lîngă discuțiile cu Fondul Monetar Internațional și alți parteneri străini trebuie să valorificăm și banii din țară. Acest lucru însă, va fi posibil doar după recăpătarea încrederii de către cetățeni în sistemul bancar.

Drept acțiune concretă în acest sens, Coropceanu a propus ”garantarea integrală de către Guvern a depozitelor populației în băncile comerciale”.

”Cetățenii trebuie să fie siguri că nu-și vor pierde banii, iar Guvernul are nevoie de acești bani, pentru a suplini fondurile de creditare a sectorului real al economiei și micșorare a comisioanelor”, - a menționat Coropceanu.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a atras atenția și asupra faptului că Uniunea Europeană a aprobat o nouă Strategie a politicii de vecinătate, iar aceasta oferă posibilitate Republicii Moldova de a solicita modificarea Acordului de Asociere în vederea îmbunătățirii acestuia în interesul țării noastre. Totodată, autoritățile moldovenești trebuie să beneficieze de faptul că Uniunea Europeană acceptă să susțină financiar proiecte concrete din domenii concrete.