Guvernul este obligat să vină cu un program de activitate pe termen scurt, primele 100 de zile, care să răspundă tuturor solicitărilor și nevoilor oamenilor, care au ieșit sincer la proteste. De această părere este Secretarul general al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu.

Coropceanu menționează, că Guvernul își începe activitatea într-o situație de criză economică și financiară, într-o instabilitate politică și socială și cu un grad scăzut de încredere din partea populației. În acest sens, Guvernării îi mai lipsește și o comunicare calitativă cu cetățenii astfel în cît aceștia să cunoască despre acțiunile concrete ale Guvernării.

În viziunea Secretarului general PSD, astăzi cetățenii au nevoie de un șir de elemente la care trebuie să primească răspunsuri exacte, pe care să poată să le verifice și să le simtă într-o perioadă scurtă de timp deoarece pentru implementarea programului de guvernare este nevoie de o stabilitate politică și socială și o consolidare a societății.

”Astăzi avem o situație instabilă din punct de vedere politic și social. Oamenii sinceri au ieși la proteste din cauza a trei situații: nivelul înalt al corupției, furtul banilor din sistemul bancar și prețurile la serviciile comunale care depășesc cu mult veniturile reale ale populației. Astăzi guvernarea este obligată să dea răspuns la aceste întrebări, ca cetățenii să cunoască ce urmează”, - a menționat Sergiu Coropceanu.

Expunînd unele propuneri ale social democraților pe termen scurt, Coropceanu a menționat: preluarea de către Guvern a responsabilității pentru aprobarea tarifelor în dependență de veniturile cetățenilor, pentru că ANRE nu-și exercită această funcție; întoarcerea plăților pentru tranzitul de gaze naturale incluse ilegal în tarif; interzicerea ieșirii peste hotare a tuturor persoanelor bănuite în dosarele privind furtul banilor din sistemul bancar și altor proprietăți ale statului; punerea sub sechestru a tuturor proprietăților persoanele vizate în dosarele de corupție și furt a proprietăților statului; pornirea anchetelor penale pe numele funcționarilor a căror proprietăți depășesc veniturile reale.