Platforma civică ”Dreptate și Adevăr” nu mai există, iar protestele sunt organizate de 3 președinți de partide. Platforma DA a încetat să mai existe din momentul în care liderii acesteia, prin înșelăciune, au exploatat suferințele cetățenilor și și-au creat propriul partid politic.

De această părere este Secretarul general PSD, membru al Platformei Social Democrate, Sergiu Coropceanu.

În viziunea Secretarului general PSD, atît guvernarea, cît și cetățenii nu trebuie să se dea influențați de speculațiile celor 3 persoane: Andrei Năstase, Renato Usatîi și Igor Dodon, care nu propun absolut nimic și doar doresc să preia puterea.

Totodată, Sergiu Coropceanu a menționat faptul că această guvernare s-a epuizat. ”Avem nevoie de alegeri parlamentare, doar că aceste alegeri trebuiesc pregătite, avem nevoie de reguli de joc clare și egale pentru toți concurenții”, - a menționat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, un rol important îi revine actualului Prim-ministru, care trebuie clar să explice cetățenilor ce va fi în viitorul apropiat. Structurile de forță: CNA, Procuratura, precum ANRE trebuie să acționeze și să dea răspunsuri protestatarilor la întrebările, care i-au făcut să iasă la protest.

”Este nevoie de o stabilitate în țară, de pornim dezvoltarea economică și socială a țării, ca ulterior să se purceadă la reformarea Comisiei Electorale Centrale și crearea condițiilor pentru desfășurarea campaniei electorale parlamentare, astfel în cît aceasta să aducă un rezultat calitativ”, - a concluzionat Sergiu Coropceanu.