Organizatorii protestelor manipulează cu oamenii, aceștia nu-și doresc o îmbunătățire a lucrurilor, ci își doresc doar să preia puterea ca s-o exercite în interesul său.

Declarația a fost făcute de către Secretarul general PSD, membru al Platformei Social Democrate Sergiu Coropceanu în cadrul unei emisiuni televizate.

”Pentru unii din ei, acum 2 săptămîni, cînd aveau nevoie de votul parlamentarilor Parlamentul era legitim, iar acum nu”, - a menționat Coropceanu. În acest sens, Sergiu Coropceanu a adus exemplu cazul unor lideri ai Platformei DA: Stanislav Pavlovschi, Alexandru Slusari etc., care pretindeau la funcția de miniștri în lista propusă de Ion Sturza și care așteptau un vot pentru a se instala în funcție, iar cînd nu au primit acest vot au decurs la proteste.

În opinia Secretarului general PSD cu protestele dirijează o grupă de oameni, care doresc să preia puterea și să închidă cazul furtului banilor din Banca de Economii și să-l scoată basma curată pe Vlad Filat.

În același timp, Sergiu Coropceanu menționează că de faptul că în stradă au ieșit mii de oameni este și greșeala guvernării, care nu a reacționat la timp la fărădelegile făcute în ultimii ani. Organele competente erau obligate să reacționeze în cazul declarației lui Renato Usatîi precum că Igor Dodon a primit 600 000 euro pentru alegerea șefului statului, pentru a scoate toate suspiciunile existenței elementului de vînzare-cumpărare a deputaților; organele competente trebuiau să reacționeze în cazul ANRE și a situației cînd la solicitarea liberal-democratului Furdui cetățenii țării au fost impuși să plătească pentru tranzitul de gaze naturale.

Totodată, Sergiu Coropceanu a menționat că a fost, este și va rămîne un adept și un participant al protestelor pașnice, dar, niciodată nu va susține protestele cu tentă de lovitură de stat.