Președintele Nicolae Timofti a avut șansa și toate posibilitățile constituționale pentru a consolida societatea și clasa politică, dar, din păcate, a pierdut această ocazie și va rămîne în istoria Republicii Moldova drept o marionetă în mîinile unor clanuri oligarhice și uzurpator de putere.

Declarația îi aparține Președintelui Partidului Social Democrat Victor Șelin, membru al Platformei Social Democrate.

”În cazul în care Nicolae Timofti ar fi dat ascultare propunerilor Platformei Social Democrate de a desemna un candidat neafiliat politic la funcția de Prim-ministru propus în urma consultărilor cu Confederația Națională a Patronatelor și Confederația Națională a Sindicatelor, acesta ar fi contribuit esențial la instaurarea stabilității în țară și pornirea pe drumul dezvoltării economice și sociale a țării. În schimb însă, Nicolae Timofti a preferat haosul, dezordinea, instabilitatea și uzurparea puterii de anumite grupări criminal-oligarhice sub paravanul instituției prezidențiale”, - a menționat Victor Șelin.

De asemenea, Victor Șelin a menționat, că Nicolae Timofti ar fi acționat mereu în interesul lui Vladimir Filat, iar desemnarea la funcția de Prim-ministru a candidaturilor domnilor Ion Sturza și Ion Păduraru, ambii apropiați a lui Filat, constituie o dovadă în plus. Totodată, faptul că desemnarea a avut loc la vila de la Condrița și nu la reședința de stat dovedește capturarea instituției prezidențiale.

ALFANEWS amintește, că Partidul Social Democrat și Platforma Social Democrată, în scopul instaurării stabilității politice în țară și depășirea crizei sistemice a propus Președintelui Nicolae Timofti să facă uz de drepturile sale constituționale și să desemneze un candidat la funcția de Prim-ministru neafiliat politic și instituțiilor statale la propunerea Confederației Naționale a Patronatelor în comun cu Confederația Națională a Sindicatelor. Nicolae Timofti în schimb a preferat să ducă țară în haos și alegeri anticipate desemnînd un candidat afiliat politic și fără sprijin parlamentar.