Ceia ce s-a întîmplat în ultimele zile este o dovadă în plus de existența și punerea în aplicare a unui scenariu de scoatere de sub învinuire a lui Vlad Filat și mușamalizarea furtului miliardului din sistemul bancar.

De această părere este Sergiu Coropceanu, Secretar general al Partidului Social Democrat, membru al Platformei Social Democrate.

În opinia lui Coropceanu, în elaborarea și realizarea acestui scenariu sunt implicate toate persoanele vizate în furtul miliardului, precum și persoane afiliate lui Vladimir Filat. De asemenea, acestui scenariu s-au alăturat vechii parteneri în schemele dubioase și de fraudare a statului cum ar fi Victor și Viorel Țopa prin finul său Andrei Năstase și Platforma DA, Ion Sturza, Ion Păduraru și alții.

Totodată, Coropceanu menționează că piesa decisivă în implementarea acestui scenariu a devenit Nicolae Timofti, cel, care dintotdeauna a cunoscut despre furturile de la Banca de Economii (inclusiv Veaceslav Negruță, fostul ministru al finanțelor, a recunoscut acest lucru) și care a tăinuit acest lucru.

”Acum echipa lui Filat, cu implicarea directă a Președintelui Nicolae Timofti și întregii instituții prezidențiale, va încerca, prin șantaj, să-l facă pe Păduraru Prim-ministru, care utilizînd puterea executivă va trebui să-l scoată basma curată pe Vladimir Filat și să acopere furtul miliardului, fie că vor declanșa alegeri parlamentare anticipate unde aceiași echipă a lui Filat: PLDM + Platforma DA + Ion Sturza + Maia Sandu sub îndrumarea și susținerea serviciilor secrete americane și cu ajutorul clanurilor lui Lucinschi și Țopa își vor uni resursele și eforturile cu scopul de a primi un număr suficient de parlamentari în viitorul parlament, pentru a putea negocia eliberarea lui Filat din arest și închiderea cazului cu furtul miliardului din Banca de Economii”, - a mai adăugat Coropceanu.