Nu poți constitui o majoritate parlamentară fără a înțelege ce urmează de făcut. O majoritate formată din persoane cu viziuni doctrinare complet diferite, fără un program preventiv clar stabilit pune la îndoială sinceritatea acesteia și te face să crezi că aceasta s-a constituit doar pentru partajarea funcțiilor și menținerea controlului asupra puterii.

Opinia fost exprimată în cadrul unei emisiuni televizate de către Sergiu Coropceanu, Secretarul general al Partidului Social Democrat, membru al Platformei Social Democrate.

De asemenea, Sergiu Coropceanu menționează, că în situația creată depinde doar de viitorul candidat la funcția de Prim-ministru, întru cît acesta va fi capabil să mențină puterea executivă independentă față de puterea legislativă.

”Acesta trebuie să se ocupe de implementarea legilor și organizarea activității instituțiilor în stat fără amestecul și indicațiile parlamentarilor. În plus, pentru implementarea reală a reformelor, inclusiv lupta cu corupția, Guvernul are dreptul și posibilitatea de aprobare a Hotărîrilor pe propria răspundere. Doar așa se poate de menținut separarea puterilor în stat”, - a mai menționat social-democratul.