Republica Moldova, ca țară situată geografic între UE și Rusia, riscă să devină victima intereselor geopolitice. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se efectueze o politică înțeleaptă. De această părere este Secretarul general al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu care a afirmat acest lucru în cadrul unei intervenţii televizate la Publika TV.

 

"Riscurile regionale care ating și Republica Moldova vor depinde de relațiile dintre SUA și UE pe de o parte, și Rusia pe de altă parte. Faptul că suntem o țară de frontieră – constituie şi o demnitate naţională, precum şi o problemă, deoarece ne aflăm între cele două țări, și tocmai de aceea avem nevoie de o politică înțeleaptă pentru a nu cădea în capcana intereselor unei sau altei părţi, "- a declarat politicianul.

Potrivit lui Coropceanu, Republica Moldova nu trebuie să urmărească interesele în lupta dintre liderii mondiali, ci să realizeze propriile interese drept o țară liberă și pașnică, iar obiectivul principal este de a păstra ceea ce are mai de preţ poporul moldovenesc.