Stimaţi prieteni şi părtaşi ai iniţiativei noastre!

Mă adresez către membrii Grupului de Iniţiativă, care au colectat semnături pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală şi EurAsEC, precum şi către toţi cetăţenii țării, care au susţinut şi au semnat pentru această iniţiativă.

Partidele de la guvernare au îngrădit drepturile cetățenilor la exprimarea voinței și au interzis desfăşurarea referendumului!

În acelaşi timp, Filat, Lupu şi ceilalţi lideri ai Coaliției de guvernămînt nu au ţinut cont de voinţa poporului şi nu au întrebat cetățenii țării dacă aceștia consideră drept un beneficiu Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, care urmează a fi semnat la 27 iunie 2014.

Pot să declar pe propria răspundere că Acordul de Asociere cu UE nu prevede aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar urmăreşte preluarea piaţei noastre de desfacere de către monopoliștii UE şi SUA.

În ţară urmează să fie deschise mari centre comerciale unde se vor vinde bunuri de larg consum şi produse alimentare de origine europeană dar de o calitate mai joasă. Magazinele moldoveneşti vor fi închise, iar producătorii autohtoni vor falimenta.

Cele mai profitabile companii publice şi infrastructura vor fi preluate de către companiile străine, iar terenurile fertile din Moldova vor deveni un poligon de testare a cultivării produselor modificate genetic. Produsele, de altfel, vor fi colectate cu aparataj tehnic. Acest lucru înseamnă că în sate nu vor fi create locuri de muncă, aşa cum se promite astăzi de către cei de la guvernare.

Reprezentanții Uniunii Vamale au declarat deja că vor alinia produsele fabricate în Republica Moldova, drept produse europene. Acest lucru înseamnă că, la exportul produselor alimentare în țările Uniunii Vamale, toate produsele vor fi supuse taxelor şi accizelor corespunzătoare. Aceasta va împiedica ca micii fermieri din Moldova să-și vândă fructele şi legume lor în Rusia, Belarus şi Kazahstan, dar în acelaşi timp acestea vor fi neacceptate în Europa.

Fermierul moldovean va deveni un iobag, sau în cel mai bun caz îşi va căuta un loc de muncă în străinătate.

Dar să se angajeze în Rusia nu va mai putea, dat fiind faptul că imediat după semnarea Acordului de Asociere cu UE Rusia va declara că Republica Moldova este un stat din Occidentul îndepărtat, iar moldovenii care vor obţine dreptul de a lucra vor fi egalaţi cu francezii sau polonezii.

Noi, susținătorii Uniunii Vamale, am prevăzut toate acestea încă în anul 2012 și am încercat să salvăm ţara de colapsul iminent, să direcţionăm Moldova spre Est, acolo unde putem achiziţiona avantajos şi putem vinde garantat. Cu regret, nu ne-au oferit o astfel de posibilitate. Pe noi, membrii Grupului de Inițiativă, ne-au purtat pe drumuri trimițindu-ne de la CEC la Procuratură, de la Procuratură prin instanţele de judecată, și peste tot am văzut neglijare.

Dar a venit timpul nostru, timpul în care voința poporului va decide! Împreună cu toți susținătorii Uniunii Vamale trebuie să decidem cui să încredințăm puterea la viitoarele alegeri parlamentare.

În arealul politic au apărut mai multe partide noi, care în acele zile cînd noi colectam semnături nici nu existau. Dar tocmai aceste formaţiuni promovează intens mesaje în favoarea Uniunii Vamale.

Nu vă lăsaţi înșelaţi prin aceste jocuri, care sunt create doar cu scopul de a dispersa susținătorii Uniunii Vamale.

Dacă aceste partide vor ajunge la putere, ele vor executa ordinele comandatarilor lor şi nu vor mai ţine cont de promisiunile date în campania electorală.

Mă adresez către toţi cu rugămintea de a nu susţine partidele, care nu au fost cu noi în 2012, cînd am mers din sat în sat, din casă în casă şi spuneam oamenilor adevărul despre beneficiile Uniunii Vamale și ne-am asumat responsabilitatea de a realiza iniţiativa de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Pentru a realiza acest lucru, este nevoie să organizăm o întîlnire. Pentru început, în fiecare raion, apoi de a organiza o adunare a susţinătorilor aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală la Chișinău. La aceste întâlniri, vom vorbi despre modul în care ne putem atinge obiectivele noastre și de a decide cui să încredințăm puterea de stat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Eu optez pentru ca în lista parlamentară din numele susținătorilor Uniunii Vamale să fie delegat cîte un reprezentant din fiecare raion, oameni pe care îi cunoaşteţi personal și în care aveţi maxima încredere. Noi, social-democrații garantăm realizarea aceastei obligații. Numai în cazul în care în Parlament nu vor exista oligarhi şi mafioţi, dar adevăraţii reprezentanţi ai poporului, doar atunci se vor lua decizii în interesul cetățenilor şi a țării!