Comunicat de presă al Partidului Social Democrat cu privire la inițiativa legislativă înregistrată de către Vlad Filat

 

Inițiativa legislativă înregistrată de către Vlad Filat privind modificarea Legii privind administrarea publica locală prin care se dorește amînarea alegerii primarilor și consiliilor de sector în mun. Chișinău pentru anul 2019 reprezintă dorința partidelor de la guvernare de uzurpare a puterii în mun. Chișinău.

Argumentele aduse de Vlad Filat, precum că nu există cadrul legislativ și normativ care ar reglementa funcționarea noilor autorități nu pot fi acceptate, pentru că este suficient timp pentru aprobarea acestuia.

Totodată, lipsa cadrului legislativ și normativ care ar reglementa funcționarea primăriilor de sector din mun. Chișinău este rezultatul activității ultimilor 2 componențe a Parlamentului, în primul rînd partidelor de la guvernare: PCRM, PLDM, PD și PL. Legea privind administrarea publica locală a fost aprobată în anul 2006, iar Parlamentul a avut timp suficient – 8 ani – ca să elaboreze cadrul legislativ necesar.

Ținem să menționăm, că situația este una similară celei din 2010, cînd la inițiativa lui Mihai Ghimpu fosta guvernare a modificat termenul punerii în aplicare a acestei legi, făcînd transferul de la 2011 la 2015, doar cu scopul de ai asigura o victorie și un control absolut în capitală nepotului său Dorin Chirtoacă.

Realitatea arată, că PLDM, PD, PL și PCRM doresc limitarea locuitorilor Chișinăului la luarea deciziilor și doresc menținerea capitalei în interes politic.

Locuitorii sectoarelor din mun. Chișinău au tot dreptul să-și aleagă reprezentanții săi în consiliul de sector, pentru a administra sectorul și pentru a pune capăt înțelegerilor liderilor partidelor de la guvernare de preluare ilicită și distribuire a proprietăților municipale.

Serviciul de presă al Partidului Social Democrat