Comunicat de presă al Partidului Social Democrat

Pe data de 22 martie 2015, locuitorii din Unitatea Teritorial Administrativă "Găgăuzia" urmează să-și aleagă viitorul Bașcan al regiunii.

Partidul Social Democrat consideră că Bașcanul Găgăuziei trebuie să fie persoana cu cea mai mare notorietate și garant al fiecărui locuitor din regiune; persoană, care se va conduce în activitatea sa doar de interesele regiunii și nu se va da implicat în jocurile partidelor politice. În acest sens, dar și datorită faptului că UTA "Găgăuzia", prin cadrul său legislativ și normativ intern, este unica regiune din Republica Moldova, care funcționează folosind și anumite aspecte ale puterii populare, considerăm oportun ca dreptul de înaintare al candidaților la funcția de Bașcan al regiunii să-l dețină doar locuitorii regiunii și nu partidele politice.

Partidul Social Democrat mereu s-a bucurat de o susținere semnificativă în Găgăuzia, inclusiv și în cadrul ultimelor alegeri parlamentare, unde Blocul electoral "Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală" în componența căruia a fost și PSD a obținut susținerea a 14, 27%. Este de datoria noastră să ne susținem alegătorii și să contribuim la consolidarea locuitorilor din regiune în vederea susținerii celui mai bun candidat la funcția de Bașcan, al celui care își va asuma răspunderea pentru dezvoltarea regiunii și nivelului de trai al populației.

În acest context, Partidul Social Democrat anunță că va iniția și va purta discuții cu candidații la funcția de Bașcan al UTA "Găgăuzia", înaintați de locuitorii regiunii, pentru identificarea celui cui îi va acorda suportul politic. Decizia finală de acordare a susținerii politice din partea PSD va fi luată de către organizațiile teritoriale PSD din raioanele Găgăuziei.

Ținînd cont de susținerea și încrederea pe care Partidul Social Democrat o are în regiune, precum și rezultatul de peste 14% din alegerile parlamentare, PSD va solicita candidatului nominalizat la funcția de Bașcan al UTA "Găgăuzia" să semneze Acordul de asumare a responsabilității, drept garant pentru îndeplinirea obligațiunilor asumate în fața locuitorilor autonomiei.

Serviciul de presă PSD