Victor Selin

Practic, zilnic, în Moldova apar şi se înregistrează noi formaţiuni politice, şi de regulă acestea sunt partide de stînga.

Preşedintele PSD Victor Şelin consideră că intenţia partidelor de la guvernare este de a fragmenta electoratul în grupuri cît mai mici, ulterior aceasta să le faciliteze controlul voturilor obţinute.

 

Mai departe >>

18 Iunie 2014

nita-tanea

Profitînd de participarea în cadrul unei emisiuni televizate, Iurie Leancă, Prim-ministru al Guvernului a făcut tot posibilul de a convinge telespectatorii de importanța parcursului european al Republicii Moldova și necesitatea semnării Acordului de Asociere cu UE.

Dar se pare că în final l-a convins doar pe moderatorul acestei emisiuni.

Mai departe >>

05 Iunie 2014

sudelea200

Cumătrismul în politica moldovenească, pare cu ironie, însă este un fenomen întîlnit destul de des și este foarte dăunător dezvoltării acestei țări.

De la mic la mare înțeleg cum funcționează această formă de corupție și că aceasta circulă în toate domeniile politice și economice.

Mai departe >>

03 Iunie 2014

Timciuc

"Dreptul la vot constituie un drept al cetățenilor țării consfințit în Constituția Republicii Moldova, art. 38 și nici o persoană, grup de persoane sau instituție nu este în drept să îl îngrădească.

Constatăm însă, că atît Guvernul Republicii Moldova prin hotărîrile sale, inclusiv prin Hotărîrea nr. 776 din 04 octombrie 2013 "cu privire la aprobarea Planului de acţiuni privind preschimbarea paşapoartelor de tip sovietic",

Mai departe >>

28 Mai 2014

tirdea200Republica Moldova, în toate timpurile, a fost recunoscută drept o ţară multietnică, prietenoasă şi primitoare, unde predomina liniştea şi buna înţelegere. Deşi partidele  politice luptau între ele pentru obţinerea puterii, iar ulterior nu făceau mai nimic pentru populaţie, oamenii rămîneau uniţi şi continuau să spere la timpuri mai bune. Mereu ne-a unit credinţa, cultura, tradiţiile etc.

Mai departe >>

16 Mai 2014

coropceanu200b

Este cunoscut faptul că Trăian Băsescu, Președintele României, este un promotor activ al serviciilor americane în ceia ce ține de armată, conflicte militare și extinderea influenței și dominării trupelor NATO.

Solicitarea lui Trăian Băsescu ca autoritățile din Republica Moldova să se gîndească foarte bine la valoarea articolului din Constituție care stabilește neutralitatea țării constituie de fapt un mesaj prin care Băsescu anunță despre necesitatea modificării Constituției Republicii Moldova astfel încît să poată adera la NATO, ca aceasta să poată intra liber pe teritoriul țării noastre cu forțele sale armate.

Mai departe >>

13 Mai 2014