În cadrul vizitei de lucru din SUA, Secretarul general al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu a avut o întrevedere cu Claire Angelle, Directorul Oficiului Relații ...
Vezi tot articolul
În seara zilei de 03 octombrie, Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD, a participat la emisiunea ”Loc de dialog” de la Radio Moldova Actualități realizată de Eduard Maciac în ...
Vezi tot articolul
Constituția Republicii Moldova nu poate fi modificată doar că aceasta și-o doresc un anumit număr de deputați. Aceștia nu au dreptul moral, dar, nici acceptul alegătorilor de a ...
Vezi tot articolul
  • 1
  • 2
  • 3

Garantarea și asigurarea cu minimul de existență a fiecărei persoane presupune o acțiune concretă menită să susțină cetățenii, iar formarea bugetelor de toate nivelurile doar în baza asigurării minimului de existență prin garantarea și achitarea salariilor, pensiilor și indemnizațiilor minime va pune bazele realizării permanente a angajamentului de bază a statului față de cetățeni.

Poziția a fost exprimată de către Nicolae Racoviță, Președintele Sindicatului Independent ”Protecția Socială”, în cadrul unei conferințe de presă, organizată în comun cu Asociația pentru protecția consumatorilor și Partidul Social Democrat, la care au fost prezentate condițiile minime de luptă cu corupția și protecția socială pentru viitoarea guvernare.

”O societate modernă și un stat de drept presupune drepturi și obligațiuni, atît pentru cetățeni, cît și pentru stat. Orice guvernare, indiferent de viziunea sau ideologia politică, trebuie să pornească de la îndatoririle sale de bază față de cetățeni. Programele și strategiile, planurile de acțiuni sau alte documente de activitate trebuie să fie elaborate și implementate prin prisma ocrotirii și protecției cetățenilor”, - a menționat Președintele Sindicatului.

De asemenea, Nicolae Racoviță a menționat, că pe parcursul ultimilor ani, toate coalițiile de guvernare, indiferent de denumirile pe care le-au purtat: AIE 1, AIE 2, Coaliția Pro-europeană, Alianța Politică pentru o Moldova Europeană, AIE 3, s-au axat doar pe declarații la capitolul protecția socială, în realitate distanțîndu-se de la aceste obligațiuni.

”Nu putem construi un viitor cu cetățeni flămînzi și bolnavi, lăsați în voia sorții. Atîta timp, cît statul nu asigură minimul necesar pentru existența fiecărei persoane, toate lozincile și declarațiile despre o viață mai bună în paradisul european constituie un fals.

Nu este corect, cînd sub paravanul integrării europene, guvernarea acoperă furturi de miliarde, ba mai mult este complice și chiar participă în aceste furturi. În timp ce mai mult de jumătate din populația țării abia de rezistă zi de zi, reprezentanții guvernării și copiii acestora trăiesc împărătește.

A venit timpul ca de la declarații să se treacă la fapte, ca slujba în serviciul comunității să prevaleze interesul personal, ca grija față de oameni să constituie o prioritate, - a mai menționat Nicolae Racoviță.