Integrarea în Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică, unirea cu România, etc. – teme, ce au fost puse în discuție în platoul postului public de televiziune Moldova 1 în cadrul ...
Vezi tot articolul
Dacă oamenii ar fi mai conștienți de responsabilitatea față de sine și membrii familiei sale, atunci nu vor mai da votul doar unor promisiuni. De această părere este Sergiu ...
Vezi tot articolul
Codul electoral a fost modificat și începând din anul 2018 cetățenii Republicii Moldova își vor alege deputații prin sistemul de vot mixt: 50 de deputați în baza listelor de ...
Vezi tot articolul
  • 1
  • 2
  • 3

Cu ocazia Zilei de 1 Martie, când în Moldova se sărbătoreşte venirea primăverii, Victor Şelin, Preşedintele Partidului Social Democrat, simbolul căruia este MĂRŢIŞORUL, a felicitat cetăţenii ţării cu această frumoasă sărbătoare de primăvară.

Mai jos publicăm textul acestei felicitări.

Dragi prieteni,

A sosit prima zi a primăverii, iar cu aceasta și una dintre cele mai îndrăgite sărbători ale moldovenilor, un simbol național al renașterii, al speranței, al prosperității și credinței într-un viitor mai bun – MĂRŢIȘORUL.

Pentru locuitorii Moldovei Mărţişorul a însemnat întotdeauna noi orizonturi, noi culmi, noi realizări, noi victorii. Şi, desigur, vise noi, în care dreptatea triumfă întotdeauna, iar binele învinge răul.

Iar pentru noi, social democrații, este și o responsabilitate de a menține și transmite tradițiile naționale generațiilor viitoare avînd Mărțișorul în calitate de simbol electoral.

Culorile Mărţişorului – roşu şi alb, sunt culorile social-democraţiei mondiale şi semnifică: roşu - lupta pentru dreptate, luptă pe care noi, Partidul Social Democrat, ne-o asumăm s-o ducem în apărarea drepturilor cetăţenilor ţării noastre şi alb - sinceritatea gîndirii, pacea şi speranţa la o viaţă mai bună. Firul, care leagă Mărţişorul, simbolizează legătura partidului nostru cu poporul, cu tradiţiile sale, istoria, obiceiurile.

De aceia, considerăm, că anume Mărţişorul trebuie să devină simbolul renaşterii naţionale a Moldovei, al biruinţei sale asupra provocărilor istoriei şi contemporanităţii.

De 1 martie Vă doresc o primăvară frumoasă cu soare, fericire, multă dragoste prinsă într-un buchet frumos de ghiocei, ce vestesc venirea unei noi primăveri!

Cu drag,

Victor Şelin, Preşedintele Partidului Social Democrat