Sergiu COROPCEANU

S-a născut la 08 ianuarie 1975, în satu Ustia, raionul Dubăsari.

În anul 1997, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea „Relaţii Economice Internaţionale". Pe parcursul anului 2000 a urmat cursuri de perfecţionare organizate de Comitetul de Cooperare în Programul de Asistenţă Tehnică a Guvernului Japoniei şi Statelor Noi Independente în domeniul managementului întreprinderilor mici şi mijlocii.

După care în perioada anilor 2002-2003 a studiat la Institultul European de Studii Politice, Consiliul Europei în Strasbourg.

Cariera profesională şi-a început-o în anul 1997, în calitate de lector asistent la Academia de Studii Economice şi ca profesor la Colegiul Republican de Informatică şi Drept, activînd în acelaşi timp în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat pe mun. Chişinău.

Ulterior, începînd cu anul 2001, desfăşoară activitatea de antreprenoriat şi totodată reprezintă interesele businessului mic şi mijlociu în mai multe grupuri de lucru din ţară cît şi în cadrul Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite.

Pe lîngă activităţile din domeniul economic şi politic are şi o pasiune în domeniul sportiv fiind multiplu campion naţional şi internaţional la karate, centura neagră „4 Dan", deţinînd mai mulţi ani funcţia de antrenor şi preşedinte al Federaţiei de Karate Shotokan din Republica Moldova, director pentru R.M. şi ţările Europei de Est din partea Federaţiei Internaţionale.

La congresul XII al Partidului Social Democrat din 07.04.2010, prin vot secret şi în bază de alternativă este ales Secretar General.

Cunoaşte limbile franceză, engleză şi rusă. Este căsătorit şi are doi copii.