Victor ȘELIN

Este născut pe 19 august 1965, raionul Rîșcani.

A absolvit Facultatea de Jurnalism, Universitatea de Stat din Moldova.

În perioada anilor 1980 – 1989 activează la Televiziunea de stat din Moldova.
Din anul 1990 desfășoară activitatea de antreprenoriat.

În perioada 1996 – 2001 a fost inițiatorul creării "zonelor economice libere", a elaborat și a implementat în sfera economică a Republicii Moldova modelul "Parcului tehnologic", a fost vicepreședintele clubului oamenilor de afaceri "Timpul", este cunoscut prin faptul, că anual organiza desfășurarea congresului oamenilor de afaceri din Moldova în scopul abordării problemelor actuale împreună cu autoritățile administrației publice centrale.

În urma venirii Partidului Comuniștilor la putere în anul 2001, a inițiat consolidarea unor partide în formațiunea politică Alianța "Moldova Noastră", care a întrunit o treime de deputați din Parlament. A fost ales în conducerea Alianței "Moldova Noastră", însă a renunțat să devină membru al vreo unui pardit din cadrul Aleanței.

2003 – 2009 nu a fost membrul a nici unui partid.

În perioada anilor 1996 – 2009 a participat activ în viața publică a Moldovei: Consiliul economic de pe lîngă Președintele Republicii Moldova, patronat, președinte al consiliului de tutelă al Asociației invalizilor, afost recunoscut în repetate ori "Antreprenorul al anului".

În anul 2009 a devenit membrul Partidului Social Democrat din Moldova. În cadrul PSD a fost cel, care a propus schimbarea vectorul politicii externe a Moldovei și modificarea programei partidului. Ca rezultat al inițiativelor de modernizare a partidului și modificarea esențială a programului, în aprilie 2010, în cadrul Congresului al XII-lea al Partidului Social Democrat, a fost ales la funcția de Președinte.

Victor Șelin pe FaceBook Victor Șelin pe Odnoklassniki