Analizând situaţia, PSD a prezentat guvernului o propunere despre elaborarea programului  național de angajare temporară pentru populație.

Partidul Social Democrat din Moldova consideră, că ajutoarele sociale, atît de de necesare, nu vor rezolva numeroasele probleme ale cetățenilor Moldovei.

Analizând situația, PSD a prezentat guvernului propunerea despre elaborarea programului național de angajare temporară pentru populație. Cetățenii șomeri locuiesc în sate și orașe unde este necesar  să se efectueze lucrări de construcție a sistemelor de alimentare cu apă, canalizare, reparaţia trotuarelor, școlilor, grădinițelor și spitalelor, lucrări de amenajare a teritoriului. Aceste lucrări pot fi îndeplinite sub conducerea specialiştilor, de către toţi cetăţenii, indiferent de abilităţile lor profesionale.

PSDM propune Guvernului să comande la autoritățile locale efectuarea acestor lucrări, alocând fondurile necesare, iar autoritățile locale să organizeze aceste lucrări în fiecare sat, oraș, unde există șomaj. Ca urmare a măsurilor propuse, Moldova în decursul anului 2020, va putea realiza relansare economiei, cetățenii vor primi bani, iar din volumul lucrărilor efectuate bugetul țării va primi venituri.

De fapt, social-democrații au propus, ca din creditul rusesc, să fie remuneraţi cetățenii RM pentru lucrările efectuate.

PSDM consideră, că autoritățile RM  ar putea face un alt pas -

„să ceară de la Federația Rusă, ca să acorde Moldovei un împrumut tehnic sub formă de gaz pentru o perioadă de trei ani.”

„Plăţile pentru gaze, care se colectează de la populaţie, Guvernul RM le va returna în economie, stimulând crearea de noi locuri de muncă și restabilirea întreprinderilor închise."

Potrivit liderului PSDM, Victor Şelin, poporul Moldovei ar aprecia la justa valoare o aşa asistenţă.

Sursa: Ava.md