Unica problemă din domeniul sănătăţii este lipsa salariilor decente pentru medici, asistenți medicali și lucrători din spitale.

Despre aceasta a scris pe pagina sa din reţeaua de socializare, liderul Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, transmite Enews.md.

„Când toți politicienii, experții și Guvernul strigă în fiecare zi despre nevoia de a găsi bani pentru medicină, mă întreb şi eu, oare există o astfel de problemă?

Eu nu văd o problema: numărul spitalelor și al personalului medical nu a crescut, toate medicamentele sunt cumpărate din contul asigurărilor noastre plătite sau de către cetățeni, combustibilul este furnizat, testele, măștile, costumele sunt disponibile, iar ceea ce lipsește ne este transmis sub formă de ajutor din China, Rusia, Elveția. Nu cu mult mai des circulă ambulanțele și nu cu mult este nevoie de medicamente (astăzi avem doar 150 de pacienți cu coronavirus). Fără a face mare calcule la calculator, alocăm pentru procurarea medicamentelor şi mijloacelor de protecţie pentru 1000 de oameni cca 20 milioane de lei  şi pentru combustibil încă  20 milioane de lei.  Având în vedere, că în ianuarie-februarie bugetul a adunat cu 1 miliard 200 milioane de lei mai mult decât în anul 2019, reese că pentru aceste scopuri există bani.  Terminaţi cu aceste acţiuni de reclamă ieftine despre greutăţile în asigurarea medicinii.

Tragedia cu coronovirusul a arătat un singur lucru – cu medicii și personalul medical trebuia de ocupat mai responsabil, pentru ca ei să nu plece la lucru  în străinătate, dar să aibă un interes material de a lucra în Moldova

Majoraţi imediat salariul pentru medici, începând cu  12 mii de lei și acordați un salariu decent asistenților medicali și lucrătorilor din spitale. Oamenii  sunt tratați nu de politicieni, dar datorită cunoștințelor și muncii lucrătorilor medicali și disponibilităţii  preparatelor medicale!”

- a scris în rețeaua de socializare Şelin

Sursa: Enews.md