Victor Selin

Rusia pentru prima dată, oferă Moldovei un credit concret pentru susţinerea bugetului ţării, şi cînd colo s-a primit un aşa mare eşec, consideră un cunoscut om de afaceri.

Toată vina o poartă în primul rînd Igor Dodon, deoarece el afirmă că împrumutul este dat personal lui. Punctul său de vedere, special pentru eNews, şi-a expus Victor Şelin, preşedintele PSD.

"Sunt ferm convins, că  decizia CC nu este una  politică. E timpul să încetăm vorbele, cine este pentru credit, şi cine contra. Sandu, Năstase, sunt de asemenea pentru, dar nu susţin condiţiile acestui credit. Toţi sunt de acord cu ajutorul Rusiei".

Şelin consideră, că preşedintele la fiecare pas afirmă, că Rusia acordă acest credit personal pentru el şi prin aceasta i-a îndreptat pe toţi împotriva sa.

„Încă cu trei luni în urmă, a fost necesar să trimitem reprezentanţii comisiei interguvernamentale la Moscova pentru a discuta condiţile acordului care urma să fie semnat, dar nu să se implice el personal în toate. ează și nu pentru a intra în el singur A fost necesar de un simplu contract de creditare, şi atunci nici un punct n-ar stârni atâtea întrebări”.

Politicianul menţionează, că Dodon impune tuturor ideea că Rusia nu vrea să ştie de Candu, Sandu, Şelin. Şi totul este doar în mâinile lui. Iar Rusia, apropo, nu a luat o decizie cu privire la împrumut, acolo doar au parafat acordul.

„Dodon a pierdut în faţa CC, ministrul său de Justiţie nu a putut nimic să explice concret. Iar socialiştii au fost confuzi şi neconvingători. În acest acord se încalcă securitatea ţării, sunt încălcate toate legile conform procedurii. Şi nu este vina lui Manole.”

Omul de afaceri a menţionat, că domnii Dodon şi Chicu deja au declarat după decizia CC: nu vă faceţi griji, noi avem o altă opţiune, cum să construim drumuri etc., în buget există 1,2 miliarde de lei. Vom emite hârtii de valoare, vom lua un împrumut de la băncile comerciale. Adică să-i scurgem de sânge? Dar noi acesta nu vom admite.

„Dar există o variantă complet rezolvabilă. Lasă dl Chicu să strângă o echipă de economişti şi finansişti, indiferent de opţiunele lor politice, să zboare cu ei la Moscova şi să încheie un nou Acord ”,

- recomandă Şelin.

Sursa: Enews.md