Declarația PSD privind statutul Republicii Moldova de aliat militar al SUA în lupta contra Rusiei

Deși Republica Moldova juridic este o țară cu statut de neutralitate, consfințit în Constituția Republicii Moldova, în realitate țara noastră este tot mai aproape de a intra într-un război armat cu Federația Rusă. Actuala guvernare acceptă orice indicație din partea Statelor Unite ale Americii și aprobă un șir de acțiuni, care ocolesc Legea supremă a țării.

Este cunoscut faptul, că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova se expun împotriva pierderii statutului de neutralitate a țării și nu-și doresc o aderare la NATO, ceia ce iar obliga să intre deschis în conflictul armat cu Federația Rusă, acest lucru fiind înțeles și de către partidele de la guvernare. Mai mult decît atît, guvernarea înțelege că nu are nici o posibilitate de a schimba Constituția Republicii Moldova. Din aceste considerente, guvernarea, împreună cu proprietarii săi din SUA elaborează tot felul de scheme pentru a se alătura forțelor armate americane în lupta contra Federației Ruse.

În acest sens, Congresul SUA a votat în două lecturi un proiect de lege privind așa zisa prevenire a agresiunii ruse prin care Republica Moldova, Ucraina și Georgia obțin statutul de aliați militari ai SUA. Proiectul îndrumă președintele SUA, Barack Obama să sporească interacțiunile dintre forțele armate ale SUA cu forțele armate ale Moldovei, Ucrainei și Georgiei, precum și transmiterea echipamentelor militare.

Este evident, că SUA nu putea să aprobe un asemenea document fără a avea acceptul autorităților de la Chișinău. Doar cu acceptul liderilor partidelor de la guvernare: Vlad Filat, Marian Lupu, Ion Hadîrcă, precum și cu acceptul conducerii Parlamentului Igor Corman, al Guvernului Iurie Leancă și al Președinției Nicolae Timofti, Congresul SUA putea să-și permită aprobarea unui asemenea document implicînd și Republica Moldova.

Anume acești lideri politici împing Republica Moldova într-un război armat cu Federația Rusă.

SUA dorește să folosească țara noastră în calitate de arenă de luptă, iar ostașii moldoveni în calitate de "carne de tun" trimițîndu-i direct la moarte sigură.

Pe parcursul ultimilor ani, serviciile secrete americane și guvernarea de la Chișinău au pus la cale planul de război contra Federației Ruse, pe care pas cu pas l-au pus în aplicare. Tocmai în acest sens, pe parcursul a patru ani de zile în cadrul Armatei Naționale au activat sute de militari americani, iar SUA a alocat mai întîi 1,6 milioane de dolari pentru îmbunătățirea bazei de instruire militară de la Bulboacă, iar mai apoi 1 miliard de dolari pentru modernizarea armatei Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei. Tot aici se adaogă și proiectul de lege aprobat de Parlamentul Republicii Moldova privind procurarea de elicoptere și avioane militare.

Toate aceste lucruri au fost bine gîndite și realizate de către conducerea de la Chișinău astfel în cît devenirea Moldovei aliat militar al SUA contra Federației Ruse să devină o simplă formalitate.

Partidul Social Democrat condamnă orice decizie și acțiune a actualei guvernări, care vine să pună în pericol viața cetățenilor țării, precum și statutul de neutralitate a țării.

Totodată, reamintim guvernării, că pe teritoriul Federației Ruse trăiesc și muncesc peste 750 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, ceia ce constituie aproape 25% din populația țării, iar devenirea de aliați militari ai SUA contra Federației Ruse, care poate duce și la uciderea cetățenilor Republicii Moldova, aflați pe teritoriul Federației Ruse, constituie, de fapt, un război împotriva propriilor cetățeni.

Cerem Parlamentului Republicii Moldova, în calitate de organ suprem reprezentativ al poporului, care trebuie să se ghideze de Constituția țării și dorințele cetățenilor, să vină cu o declarație publică privind dezaprobarea statutului de aliat armat al SUA contra Federației Ruse.

Totodată, cerem conducerilor Parlamentului, Guvernului și Președinției, în regim de urgență, să depună o notă de protest Congresului SUA și să ceară excluderea Republicii Moldova din componența aliaților militari ai SUA împotriva Federației Ruse asigurînd astfel cetățenii țării cu pace și liniște. În caz contrar, întreaga componență a conducerii țării va fi pedepsită pentru trădare de patrie și crime de război.

Timp a rămas puțin.