Partidul Social Democrat salută și susține inițiativa Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin de a anula decizia privind dreptul de folosire a armatei ruse pe teritoriul Ucrainei.

Considerăm, că anularea deciziei aprobate anterior va demonstra poporului ucrainean că în planurile Federației Ruse nu a fost invazia în Ucraina pentru a încălca integritatea teritorială a țării și începerea acţiunilor militare dintre ucraineni și soldații ruși.

A fost doar o manifestare a principiului de "soft power - luare de atitudine" care stopa spiritul agresiv al forțelor militare ale Ucrainei împotriva civililor, care nu sunt de acord cu politica de genocid împotriva ruşilor, care, la rîndul lor, sunt cetățeni ai Ucrainei.

În acest sens, credem că, inițiativa respectivă este încă un stimulent de a începe negocierile paşnice între autoritățile de la Kiev și autoritățile RPD și RPL privind soluționarea pe cale pașnică a conflictului și drept urmare, de a ajunge la un consens privind relația dintre noile entităţi statale şi Ucraina, care se formează pe fostele teritoriul ucrainean, Donețk și Lugansk.

Partidul Social Democrat consideră că, structura federală a Ucrainei poate fi singura soluție legală pentru a păstra integritatea statului ucrainean.