Deschiderea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 se va face în baza înregistrării prealabile a cetățenilor aflați peste hotare.

Împreună am organizat adunări și acțiuni de protest, am înaintat demersuri și scrisori prin care am solicitat deschiderea a 200 secții de votare în mai multe orașe ale Federației Ruse.

Tot împreună avem de făcut ultimul efort, să parcurgem înregistrarea prealabilă.

Înregistrarea prealabilă a moldovenilor de peste hotare va permite stabilirea regiunii cu un număr mai mare de alegători în scopul de a crea secții de votare suplimentare.

Cetățenii pot să completeze pe site-ul on-line www.alegator.md formularul și declarația despre faptul că doresc să participe la alegeri și sunt în străinătate. Cei care se înscriu vor primi o confirmare pe adresa de e-mail specificată în formular.

ATENȚIE: Perioada de înregistrare prealabilă a cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate se va încheia cu cel tîrziu 40 de zile înainte de ziua alegerilor – 20 octombirie 2014. De aceia, este necesar de a ne înregistra cît mai curînd posibil parcurgînd următorii pași.

Pasul 1:

Intrați pe site-ul www.alegător.md și accesați butonul "Înregistrarea prealabilă"

image003

 Pasul 2:

Citiți informația generală și accesați butonul "Înregistrează-te aici"

image0022

Pasul 3:

Introduceți datele personale în rubricile 1-4.

În rubrica 5 "Declarație", datele vor apărea automat, dvs. trebuie doar să bifați în pătrățelul "Accept termenii și condițiile".

image0023

ATENȚIE: Nu vă temeți. Datele colectate în urma înregistrării prealabile (numele, prenumele, IDNP, domiciliul ş.a.) reprezintă date cu caracter personal şi vor fi prelucrate doar de către persoanele autorizate din cadrul Comisiei Electorale Centrale, pentru organizarea și desfășurarea alegerilor, în strictă conformitate cu Legea nr. 133 din 8 iulie 2011 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Pentru informații și/sau ajutor tel: /+373/ 60100814, Tatiana Nița

Stimați prieteni,

Doar împreună putem obține deschiderea secțiilor de votare în mai multe orașe ale Federației Ruse, pentru a putea vota în cadrul alegerilor parlamentare din Moldova, care vor avea loc pe data de 30 noiembrie 2014.

Pentru a obține deschiderea unei secții de votare în orașul în care vă aflați TREBUIE:

 

1. Să scoateți la imprimantă textul scrisorii de mai jos în 3 exemplare;

2. Să completați textul indicînd orașul în care vă aflați;

3. Să colectați cel puțin 30 de semnături de la cetățeni ai Republicii Moldova, care se aflu în acest oraș;

4. Să trimiteți o scrisoare pe adresa Guvernului RM și o scrisoare pe adresa Ministerului Afacerilor Externe. Adresele le aveți în scrisoara de mai jos.

ATENȚIE: scrisorile să fie recomandate.

5. Al treilea exemplar de scrisoare, împreună cu adeverințele/tichetele, care confirmă că ați trimis primele 2 scrisori, le expediați pe adresa:MD 2012, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Nicolae Iorga 14, Partidul Social Democrat.

Acest lucru trebuie de făcut pînă la data de 30 septembrie 2014.

 

Pentru informații și/sau ajutor tel: /+373/ 60100814, Tatiana Nița

La tipar

{pdf}http://psdm.md/images/news/2014/pdf/guvernului-din-teritori.pdf|height:900|width:670|app:google{/pdf}